2020 a fost primul an în care tradiționala tură de sea-kayaking Hibiscus Sport & Friends era să nu mai aibă loc. Restricțiile de intrare în Grecia ne-au încurcat planurile și ne-au făcut să schimbăm rapid destinația. Am ales Croația de care ne leagă atât de multe amintiri 🙂
Cât de fericiți am fost când la graniță cu Ungaria am primit stickerul de tranzit , numai cine a stat în casă în carantină știe!

 

Ne era foarte dor de Dubrovnik, nu l-am mai vizitat din 2012.
În zadar am încercat să-l convingem pe cel mai mic caiacist din grup să rămână la plajă, la soare, la joacă, a insistat să vină cu noi și  a promis că va fi super-cuminte.
Vremea era bună, marea calmă, soarele pe cer… perfect pentru sea-kayaking!

Ne-am mai oprit pe traseu să admiram peisajul, să înotăm , să facem poze.

Am oprit în Dubrovnik în portul vechi, turistic. A fost un pic dificil să găsim loc pentru caiace, au mai fost localnici care au comentat un pic, noroc că le era foarte dor de turiști și ne-au lăsat în pace în cele din urmă.
Am găsit  terasă să potolim foamea celui mai tână caiacist, am găsit și cea mai bună înghețată din cetate 🙂

 

Deși marea e mai agitată, un tur scurt în jurul zidurilor merită cu siguranță. Cetatea e impresionantă, iar perspectiva din caiac unică 🙂 , dacă valurile îți dau răgaz să admiri peisajul .

Ne-am întors cu bine spre casă, deși marea se montase și valurile erau tot mai mari.

NB: nu vă încurajăm să plimbați copii în ture lungi pe mare.
Noi – echipa Hibiscus Sport- avem peste 15 ani de experiență pe caiac, am urmat cursuri de sea-kayaking, eskimo rolling, rescue, cunoștem zona Dubrovnikului foarte bine din anii precedenți, știm curenții din zonă și știm cum să abordăm orice situație s-ar ivi într-o astfel de tură. În plus, am fost asistați de caiaciști cu experiență , care au avut răbdare și erau pregătiți să intervină orice ar fi 🙂 Mulțumim foarte mult!

Ne vedem pe apă!